Warning: The magic method Swish_Ecommerce_For_WooCommerce::__wakeup() must have public visibility in /customers/6/7/0/silvershine.se/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce-gateway-swish-ecommerce/gateway-swish.php on line 102 Produktfakta – Silversmycken till lägsta pris

Produktfakta

Silvershines smycken är tillverkade av tre olika material.
1. Sterlingsilver
Den högsta silverkvaliteten har smycken gjorda av sterlingsilver 925, som består av minst 92,5% silver. Oftast ännu mer.

3. Rostfritt stål och titan
Smycken framställda av stål och titan är tåliga och hållbara och känns ofta precis lika lyxiga som äkta guld- och silversmycken. Stålsmycken har en aning mörkare färg än silversmycken men skillnaden är liten. Smycken tillverkade av rostfritt stål missfärgas inte eftersom stålet inte oxiderar. Med andra ord är stålsmycken väldigt lättskötta och tål det mesta.

 2. Silverpläterat
Silversmycken som inte omnäms som sterlingsilver är silverpläterade. Det innebär att mängden silver inte kommer upp till 92,5%. Ytskiktet är dock av riktigt silver och dessa smycken är lika vackra som sterlingsilver och mycket prisvärda. Med tiden kan den underliggande metallen (ofta koppar eller mässing) under silverpläteringen, att nötas fram och synas. Om du följer skötselråden och är rädd om ditt smycke kan du fördröja den naturliga förslitningen och öka livslängden för ditt smycke.

Skötselråd
Sterlingsilver och silverpläterade smycken måste skötas om för att behålla sin skönhet och form. Svavel som finns naturligt i luften kan få sterlingsilver och silverplätering att oxidera. Förvara därför gärna dina silversmycken i tätslutande påsar när de inte används.

Även fukt, parfym, hudlotion, hårspray m m. kan missfärga både sterlingsilver och silverplätering. Ta därför för vana att ta på dig dina smycken det sista du gör, dvs efter du sprayat ditt hår, satt på dig parfym/kosmetika osv. Med andra ord: ”sist på och först av”. Ett gott råd är att alltid torka av smyckena försiktigt varje gång du använt dem, för att ta bort rester av svett eller hudprodukter.

Det är snyggt att hänga smycken på ett smycketräd, men som förvaringsmetod är detta mindre lämpligt. Att lägga smycken en och en i en plastpåse med lufttät förslutning är en förvaringsmetod som rekommenderas.

Ett silverpläterat smycke måste du vara extra varsam med. Vid lättare missfärgning kan du torka/polera ditt smycke försiktigt med en impregnerad putsduk eller torr mjuk trasa/linnetrasa. Polering, slipning och ”kraftigt gnuggande” rengöring gör dock att pläteringen slits och blir tunnare och tunnare vilket i sin tur leder till att basmetallen kommer fram när du slipar bort den fina ytan. Därför är det bättre att ta lite ljummet vatten med en rejäl skvätt diskmedel. Doppa sedan smycket upprepade gånger i vattnet. Är det mycket smutsigt kan du låta det ligga i blöt en stund och sedan slutligen doppa det ett antal gånger. Avsluta med att skölja med mycket ljummet vatten och lägg det sedan på en torr handduk för att lufttorka.